Mogelijkheden

Door de aanwezige emoties en verwarring is het moeilijk te overzien welke stappen er allemaal genomen moeten worden. Ik bied u graag ruimte om, juist in een verwarrende situatie, keuzes te maken die bij u passen.

Stapsgewijs informeer ik u over de dingen die geregeld moeten worden en de mogelijkheden die er zijn. Samen denken we na over het verzorgen van uw dierbare, de opbaring, de begrafenis of crematie, een kerkdienst of samenkomst, de kist, het rouwdrukwerk en alle andere zaken die geregeld moeten worden.

U kunt de laatste verzorging van uw dierbaren met een gerust hart overlaten aan Lieneke van der Kolk Uitvaartzorg, maar misschien wilt u uw dierbare samen met mij, zelf of met familieleden verzorgen.

In de eigen omgeving afscheid nemen

Het is voor de familie en de naasten vaak veel prettiger om thuis, in de eigen omgeving van de overledene afscheid te nemen. Er is meer tijd om rustig afscheid te nemen en u bent niet afhankelijk van bezoektijden in het uitvaartcentrum. Als het opbaren niet thuis kan gebeuren, biedt een rouwcentrum in de omgeving een opbaargelegenheid. Sommige rouwcentra hebben opbaarkamers, waarvan de familie een eigen sleutel krijgt, zodat u daar 24 uur per dag terecht kunt.

Samen de kist maken

Samen als laatste groet de kist maken voor een geliefde. Een eerbetoon en blijk van liefde waar je samen vorm aan geeft. Een mooie, eerlijke, oprechte, ambachtelijke kist van massief hout, waar je trots op kunt zijn. Door concreet aan de slag te gaan met de handen en zo afscheid te nemen, kunt u iets moois maken voor uw dierbare en samen troost vinden. Kijk voor meer informatie op samendekistmaken.nl

Elders een lidmaatschap of een verzekering?

Ook met een lidmaatschap of een verzekering bij een uitvaartverzekeraar bent u vrij in uw keuze.
Bij een overlijden kunt u bellen met Lieneke van der Kolk Uitvaartzorg op bovenstaand nummer en in overleg met u kan ik het overlijden melden bij uw verzekeraar.

Reacties zijn gesloten.